Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi Sertifikası
Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi
Gıda ve su sektöründe çalışanlar için hijyen, bu sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerin en önemli önceliklerinden biridir. Gıda ve su sektöründe üretilen veya işlenen ürünlerin insan sağlığıyla doğrudan ilişkili olması nedeniyle hijyen standartlarının yüksek tutulması hayati önem taşır. Çalışanlar, hijyen konusunda eğitilmeli ve belirli protokollere uymaları sağlanmalıdır. El yıkama, kişisel hijyen, temizlik ve sanitasyon gibi önemli uygulamalar, gıda ve su sektöründe çalışanlar arasında yaygın olarak benimsenmelidir.
Ayrıca, işletmelerin hijyenik koşulları sürekli olarak izlemesi, denetlemesi ve gerekli düzeltici önlemleri alması gereklidir. Bu sayede, sağlıklı ve güvenli gıdaların ve suların tüketiciye ulaşması sağlanırken, hastalık riskleri ve hijyenle ilgili olumsuz durumlar minimize edilir.
Kazanımlar
Eğitim sonunda elde edeceğiniz kişisel ve mesleki gelişim sertifikanız/sertifikalarınız ile iş hayatında kendinizi bir adım öne taşıyabilirsiniz. Bu tür eğitimler destekleyici faaliyetler sınıfında bulunmaktadır. Gelişiminize katkıda bulunarak almaya hak kazandığınız sertifikanızı/sertifikalarınızı CV'nize ekleyerek kullanabilirsiniz. Üniversitemiz tarafından verilen sertifikalar kamu ve özel sektörde geçerlidir.
Eğitim Süreci
- Tüm işlemler online gerçekleşecektir.
- Kendi müsaitliğinize göre sisteme girip eğitim videolarınıza 7/24 erişim sağlayabileceksiniz.
- Eğitim sonunda test usulü sınavınız olacaktır.
- Sınavlar ortalama 20-40 soru arasında olmaktadır.
- Üç defa ücretsiz sınav hakkınız bulunmaktadır.
- Geçme notu 50 puandır.
- 1 ay eğitim süreniz bulunmaktadır.Çoklu katılımlarda eğitim süresi uzamaktadır.
Eğitime Kimler Katılabilir
İlgili bölüm çalışanları/mezunları ve ilgili bölümlerde eğitimini sürdüren öğrenciler sertifikalı eğitim programına başvuruda bulunabilir.